הנגיד במכתב חריף לנתניהו – הסר מהשולחן את הצעת החוק בנושא הריבית. על העו"ש. במכתב מבקש להסיר מסדר היום את הצעת החוק שאושרה בוועדת השרים לחקיקה, לפיה יש לחייב תאגידים בנקאים בתשלום ריבית על יתרות הזכות בחשבון העו"ש. התערבות בתמחור הריבית בבנקים חציית קו אדום.
בדרך לריבית על העו"ש? זה מה שדרש הנגיד בפגישה הדחופה עם מנכ"לי הבנקים. בפגישה לא נקב הנגיד בגובה הריבית שהוא יכתיב להם כהוראה רגולטורית, אך הוא בהחלט מצפה מהם לתחרות בנושא. בסיומה התבקשו הבנקים להציע מתווה קונקרטי למתן ריביות על העו"ש. ומצפה מהבנקים להתחיל להתחרות ביניהם בריבית על העו"ש.
לאחר שנים ועדת הכספים מחסלת את ביטוחי המנהלים – הוועדה בראשות ח"כ גפני קבעה שהחל מספטמבר רק מי ששכרו כפול מהממוצע במשק יוכל להפריש לביטוח מנהלים שמהווה תחליף לקרן הפנסיה. המהלך של משרד האוצר לעצירת הגיוסים בביטוחי מנהלים מגיע לאחר תשואות חסר משמעותיות מול קרנות הפנסיה. ועדת הכספים אישרה את התיקון לחוק.
היו"ר עמיר פרץ מקדם את מינוי מקורבו שי גל – הוא מבקש למנות את שי גל לראש מערך הדוברות של החברה בשכר של 50 אלף שקל לחודש.
מכרז חיצוני שתע"א פרסמה לתפקיד נענה בידי עשרות מתמודדים ובשבוע שעבר ההליך נכנס לישורת האחרונה שלו. ועדה בהשתתפות המנכ"ל בועז לוי ראיינה את המועמדים שהגיעו לשלב האחרון ובהם גם שי גל, והמינוי יובא לאישור הדירקטוריון.
באוצר מקדמים – מס חברות בשיעור 15% לפחות. מאז החלפת הממשלה נדמה היה שאימוץ מס החברות הגלובלי העומד על מינימום של 15% ירד מהפרק. כעת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר לגלובס כי בדומה לקודמו בתפקיד, גם הוא מחויב לאימוץ התוכנית הבינלאומית. מס חברות יעמוד מינימום על 15% שיחל מתחילת 2024.
איטליה תוקפת את העלאות הריבית בגוש האירו – הריבית של הבנק המרכזי האירופי, שממשיך במדיניות שלו על אף הירידה באינפלציה בגוש האירו. הבנק מאותת שהוא הולך להעלות שוב את הריבית, כשהוא פוגע במשפחות ובעסקים. המדינה שקועה בחובות עמוקים, והעלאות הריבית מייקרות את ההחזרים שלה.
בכירים באוצר במכתב לנתניהו – קרעי מונע את הפרטת הדואר. יש פניה לראש הממשלה להתערב בנושא הפרטת הדואר. זאת למרות שבשנה שעברה הגיעה החברה לסביבת חדלות פירעון, עם הערת עסק חי בדוחות הכספים שלה.
כתב – צבי לוי