משרד הביטחון הודיע על זכייתה של התעשייה האווירית בייצור "כרמל" מערכת פלטפורמות טכנולוגיות שתורכב על כלי רכב משוריינים של צה"ל. היא גברה על רפאל ואלביט בתחרות על כלי הרכב המשוריין הבא של צה"ל המכונה כרמל. משרד הביטחון הודיע על הזכייה בתום תהליך בחירה שנמשך שנתיים. שלוש החברות הציגו את דגמי כלי הרכב בתרגילים ובניסויים בשטח. עדיין לא ברור מה יהיה היקפו התקציבי של הפרויקט אבל הפיתוח יהיה בהשקעה משותפת של משרד הביטחון ושל התע"א.
כרמל היא למעשה מערכת פלטפורמות טכנולוגיות שתורכב על כלי רכב משוריינים של צה"ל, טנקים ונגמשים, במטרה להפוך אותם למערכות קרב מתוחכמות הרבה יותר ועם יכולת איסוף נתונים תוך שימוש במקורות מידע מגוונים, של כלי הרכב ומבחוץ, עיבודו וקביעת דרכי פעולה, הכל על ידי מערכות בינה מלאכותית מתקדמות.
המערכת היא שלב קטן אחד לקראת רכב אוטונומי מלא נטול לוחמים שיוכל להתקדם ולנהל קרב באופן עצמאי תוך שמירה על הקשר עם היחידות הלוחמות האחרות.
ח"כ דודי אמסלם מאיים לעתור לבג"ץ נגד מינוי מנכ"ל התע"א בידי גנץ. מי שהיה השר האחראי על החברות הממשלתיות בעת בחירתו של בועז לוי למנכ"ל התע"א דורש במכתב חריף מהיועמ"ש מנדלבליט להתערב, תוך מתקפה אישית נגד היועמ"ש – משתומם בכל פעם מחדש מחוסר הבנתך ואוזלת ידך בסוגיות החשובות במדינת ישראל.
המשק במצב טוב – המצב האמיתי בספטמבר – עודף תקציבי של 2.2 מיליארד שקל הגרעון 6.8% בלבד. באוגוסט עמד הגירעון gל 8% מהתמ"ג. בחודש ספטמבר 2021 הסתכמו הכנסות המדינה ממסים ב-25.4 מיליארד שקל. הכנסות המדינה מתחילת השנה עמדו על 295 מיליארד שקל.
הפסדי עתק לדואר ישראל. רווחי החברות הממשלתיות צנחו אשתקד ביותר ממיליארד שקל. חלוקת מענקי פרישה לעובדים בדואר וגם השלכות הקורונה הורידו לטמיון את הבטחת שר האוצר שהחברות הממשלתיות יקטינו את הגירעון הממשלתי.
ועדת הכלכלה דחתה את יישום רפורמת החניה בשלוש שנים. – רפורמת החניה של משרדי התחבורה והאוצר הייתה אמורה להכנס לתוקף בעוד שנה וחצי, כך שבמקום זאת ייתכן שתוסר כליל מחוק ההסדרים. במשרד התחבורה יאלצו להחליט האם לקדם אותה במתכונת הנוכחית בחוק ההסדרים. או כהצעת חוק נפרדת.
התקציב סוכם – המיליארדים לאנשי הקבע אושרו – ועכשיו צה"ל נזכר בחיילי החובה. ההטבות לאנשי הקבע גררו מחאה מצד הסדירניקים, ובמערכת הביטחון נבהלו. בעקבות לחץ ציבורי, צה"ל מבקש להקדים ל – 2022 את העלאת שכר חיילי החובה ב- 50%, ואף מוכן לרתום את תקציב הביטחון לכיסוי 30% מהעלות.
באוצר לא ממהרים להיענות. צה"ל פנה אל משרד האוצר בבקשה להקדים בשנה את ההעלאה המובטחת של שכר חיילי החובה ולבצע כבר ב-1 בינואר הקרוב. זאת אף שתקציב הביטחון כבר ננעל והגש לאישור הכנסת.
בצה"ל כה להוטים להקדים את העלאת השכר – דמי קיום עד שהציעו לשאת בחלק מהעלות של המהלך – מתוך תקציב הביטחון שאושר להם ל- 2022. לפי ההצעה צה"ל יממן 250 מיליון שקל מתוך עלות עדכון השכר, כשזו עשויה לנוע בין 600 מיליון שקל בשנה למיליארד שקל, תלוי במודל עדכון השכר שייבחר.
כתב – צבי לוי