חוק הסיעוד/

מימוש זכויות במסגרת חוק הסיעוד, המוסד לביטוח הלאומי

המוסד לביטוח הלאומי מפעיל את חוק הסיעוד בעבור אנשים המוגדרים בחוק כקשישים (נשים מגיל 60, גברים מגיל 65), המתקשים בתפקוד היום-יומי. השירות מיועד לאנשים החיים בביתם, או בדיור מוגן (לא בבית אבות או במוסד). הסיוע מתבטא בקבלת גמלה בשלוש דרגות שונות – 91 אחוזים (המתורגמים ל-9.75 שעות שבועיות), 150% גמלה (16 שעות שבועיות), 168% גמלה (18 שעות שבועיות). גובה הגמלה נקבע על ידי ועדה ומתבסס על בדיקה תפקודית המתבצעת אצל הקשיש על ידי נציג המוסד לביטוח הלאומי וכן מסמכים רפואיים שונים.ישנם מספר אפיקי סיוע אפשריים, ביניהם קבלת טיפול מספר פעמים בשבוע למספר שעות ביום, או לחילופין טיפול ל-24 שעות, עם או ללא לינה בבית המטופל.

הסיוע עשוי להיות לטווח הארוך או מוגבל בזמן, כל זאת על סמך מצב בריאותו של הקשיש ומידת התלות שלו בעזרת הזולת בפעולות היום-יום.

הקשיים עשויים להשתנות מאדם לאדם וכוללים בין היתר קושי להתלבש, להתרחץ, להתהלך בבית ובחוץ, להתמודד עם משימות היום-יום כגון עריכת קניות, בישול והכנת מזון, ועוד.

הזכאות לסיוע במסגרת חוק הסיעוד מותנית בסף הכנסות המחושב בנוסחא שנקבעה על ידי המוסד לביטוח לאומי. ההכנסה מחושבת לאדם החי בגפו או לחילופין לבני זוג..

בכדי להיכנס לתהליך מול הביטוח הלאומי יש למלא טופס בקשה לקבלת חוק סיעוד. את טופס הבקשה ניתן להשיג בסניפי המוסד לביטוח לאומי או להוריד מאתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי. לעיתים ישנם טפסים זמינים גם בקופות החולים למיניהן. טופס זה כולל מספר סעיפים, ביניהם סעיף הכנסות וסעיף רפואי. לפעמים נדרש לצרף מסמכים שונים -אסמכתאות בגין הכנסות, מסמכים רפואיים וכדומה. במקביל להשגת האסמכתאות יש לתאם תור אצל רופא המשפחה ולגשת אליו עם הטופס בכדי שיפרט את פרטי ההיסטוריה הרפואית של הקשיש.

לאחר קבלת הטפסים נציג המוסד לביטוח לאומי ייצור קשר עם הקשיש או בני משפחתו על מנת לתאם בדיקה תפקודית, המתבצעת בבית הקשיש על ידי גורם מקצועי המוסמך לנושא מטעם המוסד לביטוח לאומי. בעת הבדיקה התפקודית יש לציין בפני הבודק את מכלול הבעיות, בין אם מדובר בבעיות קוגניטיביות או פיזיות, מהן סובל הקשיש. במידת הצורך ניתן לצרף בן משפחה שיהיה נוכח בבדיקה. אין להתערב במהלך העניינים תוך כדי בדיקת הקשיש. הדבר חשוב מאוד מכיוון שהבודק מעוניין לראות כיצד הקשיש מתמודד (או לא מתמודד) עם המטלות בכוחות עצמו, וללא עזרת הזולת, וזו למעשה מטרת הבדיקה.

יש לקחת בחשבון כי התהליך כולו אורך כחודש ימים ויש להתאזר בסבלנות. תשובה מגיעה בכתב, לרוב תוך שבועיים עד שלושה שבועות מיום ביצוע הבדיקה התפקודית.

הגמלאון

גמלאון 129

לצפיה בירחון
לחצו כאן
למידע ופרטים נוספים
ארגון גמלאי התעשיה האוירית, מחלקה 0012, נתב"ג, מיקוד 70100
מיטל: 03-9355654 ציפי: 03-9768138 דקלה: 03-9768139
03-9354883 , 03-9356969
gimlaim@iai.co.il
אוזן קשבת: 03-9354859 03-9768835
מנהל ועורך האתר: איתן קייקוב
חשוב: בקשה לביטול השתתפות באירוע (טיול, נופשון, גמליאדה...) יש להפנות למזכירות הארגון





    הנני מסכים לקבל עידכונים ומידע נוסף על הפעילות.

    האנשים שמלווים אותנו - חסויות