דירוג האשראי

דירוג האשראי של ישראל – פיץ' הודיעה – תחזית הדירוג נותר ללא שינוי.
הותירה את הדירוג של ישראל ברמה של A פלוס. לגבי החקיקה המשפטית – התוכנית רוככה, אך עדיין נותרה שנויה במחלוקת במידה רבה ועומדת בפני התנגדות אזרחית חזקה. ירידות דירוג עלולה להתרחש אם ייפגע החוסן המוסרי כתוצאה מרפורמה אשר סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית פיץ' אישרה את הדירוג של ישראל והותירה אותו ברמה של A  פלוס עם אופק יציב. בפיץ' שיבחו את איתנות המשק הישראלי, אבל מנגד המשיכו בקו הביקורתי כלפי החקיקה המשפטית של הממשלה, והכניסו בדוח השנתי של ישראל אזהרות מפני האפשרות שהמשך המחלוקת יפגע בכלכלה ובדירוג.
בפיץ'  מאמינים שלשינויים במערכת המשפט עשוייה להיות השפעה שלילית על
פרופיל האשראי של ישראל, אם היחלשות האיזונים והבלמים של המוסדות תוביל לתוצאות מדיניות גרועות יותר או לסנטימנט שלילי מתמשך של המשקיעים או תחליש את מדדי הממשל.

אין הפתעות. מחירי הדיור ירדו ב- 0.2%. הירידה בקצב השנתי של האינפלציה הייתה צפויה מראש ונבעה מכך שחודש יולי אשתקד שבו נרשם זינוק במדד נדחק החוצה. עם זאת הנתונים צפויים לסייע לבנק ישראל שלא להעלות את הריבית בספטמבר. מחירי הדירות בת"א בחודשים מאי-יוני ירדו ב- 1.3% לעומת החודשים אפריל-מאי.
מדד המחירים לצרכן בחודש יולי עלה ב- 0.3%, עלייה זו תאמה את התחזית האופטימיות המוקדמות ומביאה את האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים לרמה נמוכה של 3.3%.
עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיף הירקות והפירות 3.4% בסעיף הדיור והתחבורה עליה של 0.7% בסעיף המזון שעלה ב- 0.4%, מנגד ירידות נרשמו בסעיף ההלבשה וההנעלה 4.8%. ובסעיפי הריהוט והציוד ירדו ב- 1.2%.

מגמה שלילית באירופה. בסין פורסמו נתוני המכירות הקמעוניות לחודש יולי , שרשמו עלייה של 2.5% לעומת יולי אשתקד, כלכלנים ציפו לעלייה של 4.5%. ביפן פורסם כי התמ"ג רשם עלייה מרשימה של 6% בקצב שנתי ברבעון השני של השנה, גבוה בהרבה מהצפי שעמד על 3.1%.

ארה"ב – וושינגטון טמנה את זרעי המשבר שוול סטריט כבר לא יכולה להתעלם ממנו, וכך הריבית על החוב הממשלתי תגיע אולי ל- 3% בשנים הקרובות, כפי שצופה אגף התקציבים האמריקאי, בשעה שאג"ח לטווח בינוני וקצר מניבות כיום יותר מ- 5% ובמצב הזה, מתברר כי מזומן ,שפעם היה זבל, הפך לאטרקטיבי ביחס לאג"ח ולמניות. המאבק של הפד באינפלציה הגביר את הסיכון למשבר פיסקאלי, שהתאפשר בגלל עשרות שנים של חוסר תפקיד בוושינגטון.

סערה בשוק המט"ח. האם הדולר בדרך ל- 4 שקלים?  מטבע האמריקאי הגיע לרמות שיא חודשיות שלא ראינו כבר 3.5 שנים, ושערו היציג ננעל על 3.76 שקלים. בשוק מעריכים שבעקבות אי הוודאות הגבוהה סביב החקיקה המשפטית לא ניתן לשלול עליית מדרגה נוספת. האם מדובר במגמה עולמית או שמא מקרה ייחודי לישראל?
הפיחות בשקל בימים האחרונים מגיע דווקא בתקופה שבה הכנסת בפגרה
, והרפורמה המשפטית לא מתקדמת לעת עתה. עם זאת, ישנם מספר גורמים, חלקם חיצוניים  חלקם פנימיים, שתורמים לפיחות.

כתב – צבי לוי

 

 

הגמלאון

גמלאון 129

לצפיה בירחון
לחצו כאן
למידע ופרטים נוספים
ארגון גמלאי התעשיה האוירית, מחלקה 0012, נתב"ג, מיקוד 70100
מיטל: 03-9355654 ציפי: 03-9768138 דקלה: 03-9768139
03-9354883 , 03-9356969
gimlaim@iai.co.il
אוזן קשבת: 03-9354859 03-9768835
מנהל ועורך האתר: הלל גולן
חשוב: בקשה לביטול השתתפות באירוע (טיול, נופשון, גמליאדה...) יש להפנות למזכירות הארגון





    הנני מסכים לקבל עידכונים ומידע נוסף על הפעילות.

    האנשים שמלווים אותנו - חסויות