על פי הערכות יש קרוב לארבעים אלף איש ואישה המתגוררים בבתי דיור מוגן. הדיור המוגן מיועד לאזרחים וותיקים במצב בריאותי תקין, ובעלי יכולת כלכלית סבירה. כיצד שוקלים את החסרונות מול היתרונות?
האפיונים של מרכזי הדיור המוגן: במהלך השנים פותחו בארץ מסגרות מגורים מיוחדות למבוגרים המסוגלים לתפקד באופן עצמאי ואשר מעוניינים להמשיך ולנהל את ביתם.
כל דייר רשאי לרכוש סוג כזה או אחר של שירותים בנוסף לחבילה בסיסית הכלולה בתשלום חודשי + סכום כסף כפיקדון, המשתנים ממקום למקום. ישנם מקומות המאפשרים מגורים ללא דמי פיקדון אך התשלום החודשי גבוה יותר.
רוב מרכזי הדיור המוגן קובעים "לוח שחיקה" שלפיו נשחק הפיקדון מדי שנה והוא מופחת בשיעור של בין 2.5% ל-3.5% לשנה לתקופת זמן של 10 ל12 שנים. כמובן שדייר רשאי לעזוב את המרכז כל אימת שיהיה מעוניין בכך, ולקבל את הפיקדון שהפקיד בהפחתת האחוזים שנקבעו.
כמו כן יש להוסיף שירותים בתוך הבית שהדייר משלם בגין השימוש בהם בנפרד על פי בחירתו.
טוב יעשה כל גמלאי המתעניין בדיור מוגן שיבדוק טוב את כל הנתונים, יעשה השוואת מחירים ותנאים ומה כולל הסל שעבורו משלמים תשלום חודשי ויקבל החלטה שקולה, נבונה ובעיקר תואמת את דרישותיו וצרכיו. כמו כן אין לבצע עסקה כזו ללא עורך דין המתמחה בדיור מוגן. כמו שלא הייתם קונים דירה ללא עורך דין.
בכל שאלה בנושא דיור מוגן אפשר לפנות:
לאנטואנט וקנין יו"ר וועדת דיור מוגן, טלפון 052-42213976
לקבלת ייעוץ משפטי בנושא דיור מוגן, ניתן לפנות אל
משרד עו"ד רקפת מרדכי שפיים
טלפון: 09-7655516, 052-2654543 כתובת: לוונברג 2 כפר סבא, 44653
דוא"ל: WWW.RMSLAW.CO.IL
הטבות לגמלאים בנוה עמית לב רחובות
מדריך לדיור מוגן ובתי אבות – לחצו כאן לכניסה
*